NOU!
ACUM PUTETI ADUCE PROPRIA
CONTRIBUTIE LA AST.RO. TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE SA TRIMITETI PE ADRESA DE MAIL negoitaalexflorin@yahoo.com SAU INTR-UN COMENTARIU DE PE BLOG UN POEM CU TEMA ASTRONOMICA, ACEST POEM VA FI POSTAT PE PAGINA Poeme despre Astre!

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

marți, 30 martie 2010

Cursa spre luna...


Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) este una dintre favoritele la câştigarea premiului de 20 de milioane de dolari oferit la concursul Google Lunar X Prize. Echipa română este situată pe locul trei, în sondajul realizat pe site-ul concursului.

Haas este proiectul cu care echipa română participă la concursul organizat de Google, Lunar X Prize. Haas este un lansator orbital în trei trepte, la baza căruia stă tehnologia dezvoltată pe parcursul competiţiei Ansari X Prize din 2004. Denumirea vine de la Conrad Haas , creatorul rachetelor în trei trepte.

Concurenţii la Luna X Prize trebuie să construiască un dispozitiv care să ajungă pe Lună şi să se deplaseze pe o distanţă de 500 de metri pe suprafaţa lunară, în timp ce captează imagini şi le transmite pe Pământ.

Favoriţii marelui premiu de 20 de milioane de dolari sunt: pe locul I Frednet, o echipă care are în componenţă mai mulţi experţi NASA, pe locul II reprezentanta Chinei-Selene, iar pe locul III echipa românească ARCA.

Dacă nu sunt indeplinite cerinţele concursului până la sfârşitul lui 2012 valoarea premiului scade cu 5 milioane de dolari. Data încheierii concursului este 31 decembrie 2014.

Niciun comentariu:

NGC 6302

NGC 6302

nebuloasa planetara Ngc 6543

nebuloasa planetara Ngc 6543

Messier 83

Messier 83

Nebuloasa Tarantula

Nebuloasa Tarantula