NOU!
ACUM PUTETI ADUCE PROPRIA
CONTRIBUTIE LA AST.RO. TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE SA TRIMITETI PE ADRESA DE MAIL negoitaalexflorin@yahoo.com SAU INTR-UN COMENTARIU DE PE BLOG UN POEM CU TEMA ASTRONOMICA, ACEST POEM VA FI POSTAT PE PAGINA Poeme despre Astre!

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

duminică, 25 aprilie 2010

O noua descoperire astronomica


Incercarile de a da de urma lui E.T. ar putea da roade. Astronomii au descoperit o planeta ale carei caracteristici sunt foarte asemanatoare cu ale Pamantului si este foarte posibil ca pe nou descoperitul corp ceresc sa fie apa in stare lichida, propice vietii, informeaza hotmews.ro, citand editia electronica a cotidianului britanic The Independent.



Noua planeta nu a fost inca botezata. Ea se afla in afara sistemului nostru solar si este mai veche de acesta. Planeta este localizata in constelatia Libra, la 20.5 ani lumina de Pamant. Oamenii de stiinta spun ca estimarile lor arata ca temperatura la suprafata planetei este undeva intre 0 si 40 de grade celsius, ceea ce inseamna ca apa poate fi gasita acolo in stare lichida, ceea ce creste sansele ca pe acesta planeta sa exista viata.

Astronomii au folosit pentru detectarea acestei planete un telescop ESO pe care vor continua sa il utilizeze in speranta ca vor afla mai multe despre noul corp care ar putea gazdui viata.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte interesant blogul.Tine-o tot asa, si mult succes. Astept alte posturi.

NGC 6302

NGC 6302

nebuloasa planetara Ngc 6543

nebuloasa planetara Ngc 6543

Messier 83

Messier 83

Nebuloasa Tarantula

Nebuloasa Tarantula