NOU!
ACUM PUTETI ADUCE PROPRIA
CONTRIBUTIE LA AST.RO. TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE SA TRIMITETI PE ADRESA DE MAIL negoitaalexflorin@yahoo.com SAU INTR-UN COMENTARIU DE PE BLOG UN POEM CU TEMA ASTRONOMICA, ACEST POEM VA FI POSTAT PE PAGINA Poeme despre Astre!

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

FOTOGRAFIA ZILEI ( toate fotografiile din aceasta rubrica sunt facute de sateliti artificiali )

vineri, 12 noiembrie 2010


Sisteme solare similare cu al nostru sunt mult mai multe decât s-a crezut până acum. Altfel spus, una din patru stele asemănătoare Soarelui ar putea găzdui planete ca Pământului. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea California Berkeley într-un studiu finanțat de NASA și care a fost publicat pe 29 octombrie în revista Science.

În galaxia noastră, planetele de mărimea Pământului sunt ca fiecare particulă de nisip de pe o plajă, spune Andrew Howard de la Universitatea California Berkeley, unul dintre autorii studiului. Ele nu se pot observa cu tehnica din prezent dar se poate estima numărul lor. E ca și cum s-ar observa rocile de pe versanții munților; sunt mai multe pietre de dimensiuni mici decât masivi muntoși.

Studiul sugerează de asemenea că pe multe din aceste planete s-ar putea locui. Aceste noi lumi s-ar afla mai departe de stelele lor centrale unde, cel puțin teoretic, condițiile ar fi favorabile vieții.

Calculele referitoare la planetele de mărimea Pământului - adică cu mase cuprinse între 1,5 și 2 mase ale Pământului - sugerează că sunt 23 de asemenea planete la fiecare 100 de stele, mai spune Andrew Howard.

Rezultatele studiului pun sub semnul întrebării unele teorii despre formarea planetelor. Numai datele sigure vor putea demonstra adevărul sau falsitatea modelelor pe care se lucrează în prezent. Ele vor veni odată cu informațiile pe care le transmit o serie de misiuni spatiale (de exemplu, Kepler).

Amănunte despre programul NASA de căutare a planetelor sunt disponibile aici.

Niciun comentariu:

NGC 6302

NGC 6302

nebuloasa planetara Ngc 6543

nebuloasa planetara Ngc 6543

Messier 83

Messier 83

Nebuloasa Tarantula

Nebuloasa Tarantula